Chamoristallen logo

Chamoristallen er en rideskole som driver rideleir, ridekurs og rideundervisning på Lesja i Gudbrandsdalen. Vi tilbyr også handicap ridning, rideturer, barneridning, sprangridning, kurs i myk horsemanship, westernridning, klassisk dressur og du kan også bestille helgeopphold for grupper.

 

Vi på stallen

Vi har 40 års erfaring innen faget hest og ridning.
Ragnhild ( Ragsi ) kjøpte sin første hest når hun var 17 år, en varmblodshest ved navn Smarty, hun grunnla Lesja rideklubb I 1982, og hold allerede da på med rideopplæring ved Chamoristallen. Utdanningen hennes begynte på Norsk Hestesenter Starum. En allsidig utdanning innen hest.
Div kurs som :
0 kurs for rideintruktører
Hestepersonellkurs med eksamen i sprang og dressur.
Feltrittskurs
Kjørekurs alle disipliner
Innkjøring av unghest
Handicaplederkurs 1,2,3.
Kurs for avl og oppdrettere
Kløvkurs
I denne utdanningssiden var hun i mange lengre perioder og trente hester på Starum, både ride og kjørehester.
Hun er også utdannet voltigetrener. Har startet dressur og sprang opp til LA. Har undervist i dressur, sprang og hestehåntering i 40 år.Noen av instruktørene hun har ridd for er: Louise Almlund Løkken, Kjell Myhre, Anne Grundvik, Lillian Grepne, Per Waaler, Linda Demirtok Thallden. Har ridd Western i mange år og startet en del. Gått kurs i western på Jultorp Ranch i SverigeTrent for Rick Lemay. Gått horsemanshipkurs hos:Ferdinand, Peer Werner Vogel,Stephen Forsman, HesteBente, Pat Parelli, Katrine Strand Hammond (mentorkurs)
Hestevelferd er viktig.
Samarbeid mellom hest og menneske må være på plass for å få gode resultater. En hest som har det bra, vil gjøre det den kan for sitt menneske, hvis den forstår hva den skal gjøre og alle forutsetningene er på plass.
Ragsi rir/trener Odin X , Shakira Blue eyed girl, Yucon og Dakota
Ellers trener hun de ekvipasjene som holder til på Chamoristallen og har ridetimene på rideleirene våre.
Tor er samboeren til Ragnhild
Jobber for Gudbrandsdal Miljø.
Spiller i et danseband, som heter Svamparna.
Tor har ansvaret for kjøring av foring til hestene, vedlikehold på stallen, er det noe praktisk du trenger hjelp til under oppholdet som feks vanskelige glidelåser på ridestøvlene osv. Er det Tor du må spørre.
Tor har god kontakt med hestene og god hestekunnskap, for øyeblikket rir han ingen fast hest.
Mella har vært tilknyttet Chamoristallen siden Mai 2018. Mella er turleder på rideleirene våre og ellers når det er turridning. Mella har Rocky på helfor og trener han i dressur og sprang, Mella har grønt kort og har begynt å starte stevner med Rocky, ellers rir hun hestene Speedy, Luke ved behov.
Mella er godt kjent med rutinene og hestene på Chamoristallen og hjelper til ved klargjøring av hester og leiing ved barneridning, ellers hjelper hun til der det trengs, om det er pakking av for, stallarbeid, foring av hester.

Om Chamoristallen – Løvseth Ranch

Chamoristallen ligger i vakre Lesja i Gudbrandsdalen, med kun 4 1/2 times kjøretur fra Oslo, tog tar 4 t og 15 min fra Oslo til Dombås, 3 times kjøretur fra Trondheim og 2 1/2 times kjøretur fra Ålesund ligger vi sentralt til midt mellom Bjorli og Dombås.
Hvis du kommer med tog eller buss er vi behjelpelig med henting og bringing til og fra Dombås stasjon som ligger 20 km fra vår stall.
Vi har drevet ridevirksomhet her siden 1982 og har lang erfaring, sikkerhet, kvalitet og trivsel er våre mottoer.
Områder vi rider i er vakre Lesjaleira med Lågen som renner igjennom, Lordalen med sin perle Lorkvenne som vi rir inn til på våre overnattingsturer.
Vi har 20 hester, både små og litt større hester som bor her hele året og har bodd her lenge, derfor har vi god kjennskap til hver enkelt hest, hestene er godt skolerte og ser fram til besøk av elever/ ryttere hele året.
Vi ønsker trygge og gode rideopplevelser for våre kunder, vi har forskjellige raser som islandshest, dølehest, sportsponnier, Paint, quarter, knabstrupper, fjording, nordlandshester, varmblodshester og ponnier.

Vi har 40 års erfaring innen faget hest og ridning.

Vi arrangerer:
Rideleirer i skoleferier
Rideturer med leder
Barneridning
Ridekurs for barn, ungdom og voksne
Handicapridning
Ridetimer i dressur og sprang
Damehelger med hest, ridning og massasje
Helger for barn og ungdom
Vi er godkjent lærlingebedrift

Chamori stallen

«BESTE PLASS PÅ JORD»